The Maldives Answers

Hur många avlöningsdag lån företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år 

Additional Details

" Den första ( textmeddelanden ) inteckning var presenteras med i mitten från mars 2006 , " sa Janne Åkerlund , en talesman för Sveriges indrivning tjänst Kronofogden , addera att första Policy samlare var skickades ut bara tre månader efter .

Sedan dess , det belopp av un - refuned text koncept lån har skjutit i höjden : 2007 , blev Kronofogden i uppdrag att samla skulder från 20.000 sådana lån , 35,9 procent beviljades till människor i åldern 18 till 2 5 .

" det finns anledning vara allvar berörda om det utveckling , " chef för det svenska Konsumentverket , Gunnar Larsson , berättade AFP .

I nyaste ge systemet , han fordringar , har gjort det möjligt folk allmänhet avstängda från emot lån, som annan låg tillsammans med adolescentes - och nej - intäkter grupper , för att låna kontanter i nolltid nivå .

Men då lånen , på medeltal uppgår till 3.000 kronor , samt typiska arvode om 500 kronor och räntebetalningar50 kronor , måste även vara betalas på en halsbrytande hastighet bara 30 dagar .

Och när lånen inte betalas i tid , låntagare därför är " instängd " i en brutal skuld cirkel och är flera fall tvingad till överväga nya lån till belöning de skyhöga räntor och sena avgifter som följer , Larsson och Åkerlund beskrivet .

" Lånen beviljas för en månad och på avslutningen av månaden det finns inte tillräckligt pengar till återbetala lånet samt den avgift , " uppgav Larsson , ringa på borgenärer till boost deras kredit - kontroller före utlåning pengar .

Carl Rosenbaum , en talesman för Mobillan Sverige , det första affärs till ge SMS- lån på den skandinaviska region 2006 , insisterade men att kritik " . överdrivna " var

Han anmärkte att lån, som även finns i många europeiska stater och USA , har väl - erhållits av svenskarna , välkänd för hög konsumtion customes och entusiastiskt tidiga - adaptrar för nya teknik .

" Den enorma framgång ( för SMS- lån ) grep myndigheterna genom chock , och ... de inte förstå det bästa sättet att handtag detta , " Rosenbaum sagt , beskriva den kritik .

Han insisterade den genomsnittet ålder av hans fast s kunder var 32 , att deras penning scenario granskades innan de erhållits en lån , och att firma s osäkra fordringar räntan var mindre än 2,0 procent , " som är långt mindre än andra företag i oprioriterade kreditmarknaden . "

Hans anmärkningar kommer sannolikt inte att försäkra svenska myndigheter , som är så berörs om på ut - of-control skuld uppbyggnad bland några unga och låg inkomst svenskarna att de i januari förbjudna räntebetalningar enastående till pris från initiala lånet .

Den chief fara från senaste låna systemet är att det erbjudanden folks " till möjlighet få pengar mycket , mycket snabbt , där är upphetsande impulsiva aktiviteter utan tänkande , " enligt Åkerlund .

Och hittar definitivt mycket folk ivriga för lite snabb kontanter på den kontakt av cell telefonknappen .

det finns några 30 liknande företag konkurrerar om klienter i tillstånd numera , Medan Mobillan Sverige var enbart på på marknaden när lånen dök i Sverige i mars 2006 .

Reklam för sms-lån lockar allt : med högt färgade advertisinges ger snabb kontanter i tunnelbanor , på busshållplatser och på på street , också i papper och på tv .

" Ungdomar är utsatta till spänning ( till använda upp ) som Muchas vuxna med full tid sysselsättning , " sagt Dick Forslund , ekonom planering doktorsexamen avhandling på Stockholm högskolan av Näringsliv , påpekade att för personer med liten eller no - inkomst , sms-lån kan tyckas ett lätt fix till deras konsumtions elände .

" en sak är det är enkel och snabb . De ( unga folks ) är agerar innan du tänker på de effekter , " Amy Tran , en 20 - åriga elev , berättade AFP på Stockholms shoppa centrum .

" De lust till Få kläder , gå till den barer , restaurang , reser ... just nu och inte i ett par månader , " hon uppgav .
 

Asked in Male Maldives - 2370 days ago

Tags: Hur många avlöningsdag lån företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år 

Answer now
Report abuse
Rate this : 0 0

Ask a Question

Ask now

Categories

© 2010 The Maldives Answers Ask Questions. Get Answers. All rights reserved. Powered by Answer Script

Search