The Maldives Answers

Antalet avlöningsdag förväg företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år 

Additional Details

" Den första ( SMS ) inteckning var erbjudas i mitten från mars 2006 , " sa Janne Åkerlund , en talesman för Sveriges indrivning tjänst Kronofogden , inklusive att första bill samlare var skickades ut bara tre månader efter .

Sedan dess , det nummer av un - betalas text meddelande lån har skjutit i höjden : 2007 , blev Kronofogden i uppdrag att samla skulder från 20.000 sådana lån , 35,9 procent beviljades till människor i åldern 18 till 2 5 .

" Det finns anledning vara kritiskt berörda om det här utveckling , " chef för det svenska Konsumentverket , Gunnar Larsson , berättade AFP .

I nya låna systemet , han säger , har gjort det möjligt folk vanligtvis avstängda från få lån, som annan reducerat samt adolescentes - och nej - intäkter grupper , för att låna kontanter i nolltid nivå .

Men då lånen , på vanliga uppgår till 3.000 kronor , samt medeltal arvode om 500 kronor och räntebetalningar50 kronor , borde även vara betalas av en halsbrytande hastighet bara 30 dagar .

Och borde lånen inte kommer ersätts i tid , gäldenärer är " instängd " i en brutal skuld grupp och är flera fall tvingad till överväga nya lån till återbetalning de skyhöga räntesatser och sena avgifter som följer , Larsson och Åkerlund beskrivet .

" Lånen beviljas för en månad och på avslutningen av månaden det finns helt enkelt inte tillräckligt pengar till återbetala lånet och den betalning , " nämns Larsson , kontakt på långivare till bättre deras kreditkontroller före ger pengar .

Carl Rosenbaum , en talesman för Mobillan Sverige , det initialt fast till erbjudande SMS- lån på den skandinaviska land 2006 , insisterade men den ogynnsam dom " . överdrivna " var

Han uppgav att lån, som likaledes finns i flera europeiska nationer och USA , har rätt - fick av svenskarna , anmärkningsvärd för hög konsumtion vanor och passionerad tidiga - adaptrar för nya teknik .

" Den enorm framgång ( för SMS- lån ) fångade myndigheterna genom överraskning , och ... de inte lär bara hur man handtag det , " Rosenbaum nämns , beskriva den ogynnsam dom .

Han insisterade att genomsnittet ålder av hans fast s klienter var 32 , att deras finansiellt situation granskades innan de erhållits en inteckning , och att organisation s osäkra fordringar räntan var mindre än 2,0 procent , " som är mycket lägre än andra företag i oprioriterade kredit - marknads . "

Hans anmärkningar är osannolikt att försäkra svenska myndigheter , som är därför orolig i fråga om att på out -of - handtag skuld bygga upp bland några unga och låg inkomst svenskarna att de i januari prohibitted räntebetalningar förstklassig till bekostnad från initiala lånet .

Den rektor fara från senaste låna systemet är att det ger människor " till chans få kontanter mycket , mycket snabbt , där kommer spännande impulsiva åtgärder utan tänkande , " enligt Åkerlund .

Och det finns säkert mycket folk angelägen för lite snabb kontanter på den beröring av mobiltelefon telefonknappen .

När lånen dök först i Sverige i mars 2006, medan Mobillan Sverige var enbart på på marknaden finns mycket 30 liknande byråer konkurrerar om klienter i nation idag .

Marknadsföring för sms-lån lockar allt : med högt färgade advertisinges ger snabb kontanter i tunnelbanor , på busshållplatser och av på väg , även i tidningar och på TV .

" Ungdomar är utsatta till spänning ( till använda upp ) som mycket som vuxna med heltid sysselsättning , " nämns Dick Forslund , ekonom planering doktorsexamen avhandling på Stockholm högskolan av Företag , påpekade att för personer med liten eller ingen inkomst , sms-lån kan tyckas en enkel fix för sina konsumtions elände .

" klar är det är lätt och snabb . De ( unga folks ) är utför innan du tänker på de effekter , " Amy Tran , en 20 - åriga elev , informerade AFP på Stockholms shoppa centrum .

" De behov till köpa kläder , gå till den pubar , restaurang , reser ... just nu och kanske inte i en eller två månader , " hon sagt .
 

Asked in Male Maldives - 2389 days ago

Tags: Antalet avlöningsdag förväg företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år 

Answer now
Report abuse
Rate this : 0 0

Ask a Question

Ask now

Categories

© 2010 The Maldives Answers Ask Questions. Get Answers. All rights reserved. Powered by Answer Script

Search