The Maldives Answers

Hur många avlöningsdag lån företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år 

Additional Details

" Den första ( SMS ) inteckning var erbjudas i mitten från mars 2006 , " nämns Janne Åkerlund , en talesman för Sveriges indrivning byrå Kronofogden , addera att första faktura samlare var skickades ut enbart tre månader efter .

Sedan dess , det belopp av un - ersätts text koncept lån har skjutit i höjden : 2007 , blev Kronofogden i uppdrag att insamling skulder från 20.000 sådana lån , 35,9 procent beviljades till individer i åldern 18 till 25 .

" det finns anledning vara allvar berörda om det här utveckling , " chef för det svenska Konsumentverket , Gunnar Larsson , rådde AFP .

I helt nya låna systemet , han säger , har gjort det möjligt människor normalt avstängda från få lån, som annan reducerat tillsammans med adolescentes - och nej - inkomster grupper , för att låna pengar i nolltid nivå .

Men då lånen , på medeltal uppgår till 3.000 kronor , förutom typiska arvode om 500 kronor och räntebetalningarFemtio kronor , måste likaså vara betalas av en rasande hastighet bara 30 dagar .

Och if lånen inte ersätts i tid , låntagare så är " instängd " i en ond skuld cirkel och är flera fall tvingade till ta nya lån till betala tillbaka de skyhöga räntor och sena avgifter som följer , Larsson och Åkerlund förtydligas .

" Lånen beviljas för bara en månad och i slutet av månaden det finns inte tillräckligt pengar till återbetala lånet samt den betalning , " nämns Larsson , ringa på långivare till förbättras deras kreditkontroller före ger pengar .

Carl Rosenbaum , en talesman för Mobillan Sverige , det initialt företaget till erbjudande SMS- lån på den skandinaviska region 2006 , insisterade men den ogynnsam dom " . överdrivna " var

Han påpekade att lån, som likaledes finns i flera europeiska länder och USA , har rätt - erhållits av svenskarna , stående för hög konsumtion customes och entusiastiskt tidiga - adaptrar för helt ny teknik .

" Den enorm framgång ( för SMS- lån ) fångade myndigheterna genom chock , och ... de inte förstå hur man handtag det , " Rosenbaum nämns , förklarar den kritik .

Han insisterade den genomsnittet ålder av hans affärs s klienter var 32 , att deras penning scenario granskades innan de erhållits en lån , och att organisation s osäkra fordringar räntan var mindre än 2,0 % , " som är långt mindre än andra företag i oprioriterade kredit - marknads . "

Hans kommentarer kommer sannolikt inte att försäkra svenska myndigheter , som är därför berörs i fråga om att på out -of - handtag skuld bygga upp bland några ungdomlig och låg inkomst svenskarna att de i januari förbjudna räntebetalningar överlägsen till pris från första lånet .

Den Huvud risk från helt nya utlåning systemet är att det ger människor " till möjlighet få kontanter verkligen , mycket snabbt , där kan vara upphetsande impulsiva aktiviteter utan tänkande , " enligt Åkerlund .

Och det finns definitivt mycket folk ivriga för lite snabb kontanter på den kontakt av mobiltelefon telefonknappen .

det finns flera 30 liknande företag konkurrerar om klienter i USA nu , Medan Mobillan Sverige var enbart av på marketplace när lånen dök i Sverige i mars 2006 .

Reklam för sms-lån lockar allt : med högt färgade advertisinges ger snabb kontanter i tunnelbanor , på busshållplatser och på på street , även i papper och på TV .

" Ungdomar är utsätts till tryck ( till använda upp ) som Muchas vuxna med heltid sysselsättning , " nämns Dick Forslund , ekonom planering doktorsexamen avhandling av Stockholm högskolan av Näringsliv , påpekade att för individer med liten eller no - inkomst , sms-lån kan se ut ett lätt fix för sina konsumtions elände .

" . Ärendet är det är lätt och snabb . De ( ungdomar ) är utför innan du tänker på de konsekvenser , " Amy Tran , en 20 - åriga elev , berättade AFP på Stockholms köpa centrum .

" De lust till köpa kläder , gå till den barer , restaurang , reser ... just nu och inte i en eller två månader , " hon uppgav .
 

Asked in Rules and Regulations - 2371 days ago

Tags: Hur många avlöningsdag lån företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år 

Answer now
Report abuse
Rate this : 0 0

Ask a Question

Ask now

Categories

© 2010 The Maldives Answers Ask Questions. Get Answers. All rights reserved. Powered by Answer Script

Search