The Maldives Answers

Accu Zenbook ux31a Professioneel 

Additional Details

Echt goedkoop kunnen we deze Accu Asus a41-x550e http://www.kopenaccu.com/asus-a41-x550e.html niet noemen. Toch is 679 euro een heel scherpe prijs voor dit toestel. Je koopt er een flinterdunne hybride laptop mee die voorzien is van een full HD-aanraakscherm met een nagenoeg perfecte kijkhoek. De dunne toetsen op het toetsenbord zijn voorzien van de nodige feedback en de metalen behuizing geeft het geheel een premium look & feel die normaal gereserveerd is voor laptops die 200 euro meer kosten.

Onder de motorkap vind je een Intel Core m3, 4 GB aan RAM en een SSD van 128 GB. Die bescheiden specificaties zorgen ervoor dat deze Asus minder krachtig is dan de goedkopere Acer. Daar staat tegenover dat de Core m een design zonder ventilator mogelijk maakt. Laat er geen twijfel over bestaan: voor licht werk volstaat de hardware en voelt de Zenbook heel vlot aan.

De zuinige Core m heeft nog een ander voordeel: dit toestel kan een autonomie van meer dan tien uur voorleggen bij licht gebruik. Samen met het lage gewicht (1,3 kg) is de ZenBook Flip dus een ideale compagnon voor onderweg.

Het dunne frame zorgt noodgedwongen voor minder aansluitingen. Zo ontbreekt een ethernetpoort. Toch geeft Asus je nog twee USB 3-poorten en één toekomstbestendige USB-C-aansluiting. Een kaartlezertje is ook aanwezig.

De a41-x550 Accu http://www.kopenaccu.com/asus-a41-x550.html is niet de beste keuze wanneer je zoveel mogelijk computerkracht voor je geld wilt. Wanneer de vormfactor van het toestel relevant is en draagbaarheid een rol speelt, vind je hier wel een heel aangename laptop voor een eerlijke prijs.

De ZenBook UX410 is in alle opzichten vrijwel gelijk aan de Accu Zenbook ux31a http://www.kopenaccu.com/asus-zenbook-ux31a.html van vorig jaar. Het is een laptop die met zijn dikte van 19mm en gewicht van 1,4kg iets lijviger is dan de meeste concurrerende modellen, maar door die grotere behuizing is er ruimte voor een toetsenbord met wat meer travel en kun je de laptop uitbreiden met een 2,5"-hdd of -ssd. Nieuw is het 14"-scherm, dat dunne schermranden heeft, waardoor het in dezelfde behuizing past als de variant met 13,3"-scherm. De beeldkwaliteit van het scherm is zeer goed. De uitvoering die we hebben getest heeft een 128GB-ssd en 4GB ram. Dat vinden we voor de prijs van achthonderd euro wat karig. Over de accuduur kunnen we enkel positief zijn; de UX410 houdt het met gemak een lange werkdag vol.

Vorig jaar bespraken we de Accu Asus c21n134 http://www.kopenaccu.com/asus-c21n1347.html 7, een 13,3"-laptop die wist te overtuigen met zijn aluminium behuizing, een prima scherm, een lange accuduur en upgradeopties. Asus heeft dit jaar de UX410 aan zijn assortiment toegevoegd: een nieuw model met dunnere schermranden, waardoor er een 14"-paneel in dezelfde behuizing past.

De behuizing van de UX410 is er onmiskenbaar een uit de Asus ZenBook-serie. Ze is volledig gemaakt van aluminium en netjes afgewerkt. Aan de bovenkant zit een cirkelpatroon met in het midden het Asus-logo. Het scherm laat zich van de bovenkant wel wat gemakkelijk indrukken, maar de behuizing veert dan wel netjes terug.kopenaccu: http://www.kopenaccu.com

Bij de UX310 merkten we op dat de laptop vrij dik is in vergelijking met andere 13,3"-laptops uit de 'ultrabook'-categorie. Met een dikte van 18,95mm is de UX410 volgens de specificaties nog ietsje dikker. Het verschil met de UX310, die een hoogte van 18,35mm heeft, is echter niet merkbaar. Het nieuwe model weegt 1,4kg en is daarmee wat zwaarder dan veel vergelijkbare modellen. Concurrenten als de Acer Swift 5, HP Envy 13 en Lenovo IdeaPad 710S zijn met een hoogte van 13 tot 15mm een stukje dunner en vaak ook een paar honderd gram lichter.

Aan het toetsenbord is niets veranderd ten opzichte van de UX310. Omdat de behuizing wat dikker is dan bij veel andere 13,3"-laptops, is er meer ruimte om de toetsen travel te geven. Volgens de specificaties is dat 1,6mm en in de praktijk is dat in positieve zin merkbaar. Als je stevig tikt of druk uitoefent op het toetsenbord, veert het midden van de behuizing wel iets in. De vierkante toetsen hebben een prettig formaat, maar lijken wat los te zitten. Dat komt doordat ze niet alleen vanuit het midden ingedrukt kunnen worden, maar ook meeveren als je ze vanaf de zijkanten indrukt. Dat levert een wat sponzige type-ervaring op, wat niet hinderlijk is als je eraan gewend bent.

De met glas afgedekte touchpad laat zich prettig bedienen. Het is een zogenoemde Precision-touchpad, waarvan de hardware direct door Windows wordt aangestuurd. De ondersteuning voor veegbewegingen en aanrakingen voor het bedienen van Windows 10 werken dan ook prima.

 

Asked in Other - 1278 days ago

Tags: Accu Zenbook ux31a Professioneel 

Answer now
Report abuse
Rate this : 0 0

Ask a Question

Ask now

Categories

© 2010 The Maldives Answers Ask Questions. Get Answers. All rights reserved. Powered by Answer Script

Search