The Maldives Answers

Hur många förskott företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år 

Additional Details

" Den första ( textmeddelanden ) inteckning var uppgivet i mitten från mars 2006 , " uppgav Janne Åkerlund , en talesman för Sveriges indrivning byrå Kronofogden , addera att första bill samlare var skickade bara tre månader senare .

Sedan dess , det kvantitet av un - ersätts text koncept lån har skjutit i höjden : 2007 , blev Kronofogden i uppdrag att insamling skulder från 20.000 sådana lån , 35,9 % varav beviljades till individer i åldern 18 till 25 .

" det finns anledning vara kritiskt berörda om det här utveckling , " chef för det svenska Konsumentverket , Gunnar Larsson , rådde AFP .

I helt nya utlåning systemet , han påstår , har gjort det möjligt människor vanligtvis avstängda från få lån, som ungdomar och annat reducerat - och nej - resultat grupper , för att låna kontanter i nolltid platt .

Men då lånen , på vanliga uppgår till 3.000 kronor , tillsammans med typiska arvode om 500 kronor och räntebetalningarFemtio kronor , måste dessutom vara ersätts på en rasande hastighet bara 30 dagar .

Och if lånen inte betalas i tid , låntagare är " instängd " i en brutal skuld grupp och är flera fall tvingad till ta nya lån till återbetalning de skyhöga räntor och sena avgifter som följer , Larsson och Åkerlund förklarade .

" Lånen beviljas för en månad och i slutet av månaden det finns helt enkelt inte tillräckligt pengar till löna lånet samt den laddning , " sagt Larsson , ringer på långivare till boost deras kredit - kontroller före utlåning pengar .

Carl Rosenbaum , en talesman för Mobillan Sverige , det primär företaget till ge SMS- lån på den skandinaviska nation 2006 , insisterade ändå den kritik " . överdrivna " var

Han uppgav att lån, som likaledes finns i USA och flera european stater , har rätt - fick av svenskarna , berömd för hög konsumtion customes och passionerad tidiga - adaptrar för nya teknik .

" Den enorm framgång ( för SMS- lån ) grep myndigheterna genom chock , och ... de inte lär hur exakt handtag att " Rosenbaum nämns , beskriva den kritik .

Han insisterade att genomsnittet ålder av hans företaget s klienter var 32 , att deras finansiellt scenario granskades innan de förvärvat en inteckning , och att affär s osäkra fordringar räntan var mindre än 2,0 procent , " som är mycket lägre än andra företag i oprioriterade kreditmarknaden . "

Hans yttranden kommer sannolikt inte att försäkra svenska myndigheter , som är därför orolig om på ut - of-control skuld bygga upp bland några unga och låginkomsttagare svenskarna att de i januari förbjudna räntebetalningar exceptionell till kostnad från original lånet .

Den nyckel fara från splitternya utlåning systemet är att det ger människor " till chans få kontanter verkligen , ganska snabbt , där kan vara gnistor impulsiva åtgärder utan tänkande , " enligt Åkerlund .

Och det finns säkert mycket folk angelägen för lite snabb kontanter på den beröring av cell telefonknappen .

det finns många 30 liknande företag konkurrerar om klienter i tillstånd nu , när lånen dök upp först i Sverige i mars 2006, medan Mobillan Sverige var enbart av på marketplace .

Annons för sms-lån lockar allt : med högt färgade advertisinges ger snabb kontanter i tunnelbanor , på busshållplatser och av på väg , och i papper och på tv .

" Ungdomar är utsätts till tryck ( till konsumera ) som Muchas vuxna med heltid sysselsättning , " nämns Dick Forslund , ekonom planering doktorsexamen avhandling av Stockholm högskolan av Näringsliv , påpekade att för personer med liten eller no - inkomst , sms-lån kan tyckas ett lätt fix för sina konsumtions elände .

" . Ärendet är det är lätt och snabb . De ( unga folks ) är utför innan du tänker på de effekter , " Amy Tran , en 20 - åriga elev , berättade AFP på Stockholms köpa centrum .

" De lust till köpa kläder , gå till den pubar , restaurang , reser ... just nu och kanske inte i en eller två månader , " hon nämns .
 

Asked in Maldives Resorts - 2371 days ago

Tags: Hur många förskott företag har fördubblats i Sverige bara inom fem år 

Answer now
Report abuse
Rate this : 0 0

Ask a Question

Ask now

Categories

© 2010 The Maldives Answers Ask Questions. Get Answers. All rights reserved. Powered by Answer Script

Search